Missie
Moskee Alhijra is opgericht in de eerste plaats om het gezamenlijke gebed te kunnen verrichten en in iets latere stadium om kinderen te onderwijzen in Koran en Arabische lessen. Omdat het gebed in de Islam centraal staat, zal het zeker blijven dienen als belangrijkste bezigheid in Moskee Alhijra. Maar Moskee Alhijra biedt meer, naast deze interne aangelegenheden. In het algemeen heeft Moskee Alhijra het doel en de intentie om een juiste beeld van de Islam uit te dragen. In samenwerking met verschillende instanties wordt er gewerkt om die doelstelling te bereiken, een belangrijke partner is onder andere Gemeente Waddinxveen. Een hieruit voortvloeiend boodschap is om een bijdrage te leveren aan de maatschappij. Dit gezamenlijke standpunt wordt door bestuur, leden en bezoekers van Moskee Alhijra Waddinxveen ondersteund en gedragen.
Moskee Alhijra functioneert door leden en voor leden, maar natuurlijk ook voor gasten. Door de jaren heen is de islamitische gemeenschap in Waddinxveen en omgeving gegroeid. Moskee Alhijra is meegegroeid en op het punt om uit te breiden met verschillende functies. Behalve een gebedsruimte voor mannen en vrouwen voorziet de moskee ook kinderen voor lessen in Koran en Arabisch. Een wasruimte voor mannen en vrouwen is een belangrijk onderdeel in een moskee. Een parkeerplaats biedt ook mensen uit indirecte omgeving de mogelijkheid om Moskee Alhijra te bezoeken. De parkeerplaats wordt natuurlijk gemeenschappelijk gedeeld met de buren van de moskee.

Functies
* Gebedsruimte voor mannen
* Gebedsruimte voor vrouwen (tevens leslokaal)
* Wasruimte voor mannen
* Wasruimte voor vrouwen
* Bestuurskamer
* Fietsenstalling net naast het gebouw
* Parkeerplaats

 

Bestuur
Het bestuur van Moskee Alhijra Waddinxveen wordt gekozen door leden en uit leden van de moskee. Het huidige bestuur bestaat uit de volgende mensen:

* Voorzitter: Bouchta Alhaft
* Secretaris: Abdelaziz Boukarka
* Penningmeester: Achour Messaoudi Tanouti
* Algemeen bestuurslid: Said Achahbouni

* Algemeen bestuurslid: Abdelhamid El Ouafi

* Algemeen bestuurslid: Abdelhamid Balidou

* Algemeen bestuurslid: Mohamed Makran

* Algemeen bestuurslid: Sulimen Ifrandi

 

Het bestuur houdt zich bezig met het dagelijkse reilen en zeilen van de moskee zoals algemene vergaderingen, zorg dragen voor  ledenadministratie en beheer van diverse financiële zaken (boekhouding, jaarverslag en begroting).
Verder vallen onder het bestuur diverse commissies zoals jongerencommissie, vrouwencommissie en onderwijscommissie.
Heeft u vragen over de moskee of hieraan verwante vragen of mededelingen dan kunt u het bestuur het beste bereiken via info@moskeealhijra.nl